BLI MED PÅ EN FESTLIG OKTOBERLØRDAG PÅ JOMFRULAND!

Foto: Thor Suhrke

Lørdag 30. oktober blir en helt spesiell dag på herlige Jomfruland - med lokalhistorie og den sprelske løgneren Peer Gynt!


DNT ØITNGEN TILBYR BÅDE OPPLEVELSESTUR OG OVERNATTING - DU VELGER NOE ELLER ALT!

 Hva er vel bedre enn en å oppleve en herlig høstdag sammen med Jomfrulandguiden Ruth og Skuespiller Jeanne Bøe!

Opplevelsesturen starter på Tårnbrygga når ferja ankommer fra Kragerø 12.15. Vi vandrer sammen fra brygga, vi nyter magisk utsikt fra fyrtårnet som ruver over øya, høstlukten, rullesteinstrender, nøkken i tjernet, eikeskog, friluftskirken og lokalhistoriene                         -og som det ikke skulle vært nok, vil vi overraskes av selveste Ibsens Peer Gynt!

Foto: Herman Ellegård

Litt om Jomfrulandguiden, RUTH ELLEGÅRD

Født og oppvokst på Jomfruland, fastboende hele året. Hun er daglig leder og vertskap på DNT Øitangen, og er utdannet Telemarkguide.

Foto: På bilde: Skuespiller Jeanne Bøe

Litt om min turkollega denne lørdagen, JEANNE BØE

Skuespiller og forfatter. Driver IBSEN SKIENS International Theatre Company. Ansatt I Skuda.no i Oslo. Bosatt I Siljan. Jobber med Ibsen både i inn og utland. Hun har nå et av Norges mest unike Ibsen-samarbeid, IBSEN Fjord & Fjell, med DNT Telemark. Les mer: www.jeanneboe.no og https://telemark.dnt.no/artikler/nyheter/22199-ibsen-og-dnt-telemark-pa-tur/

Rutebåt fra Kragerø

Avgang kl. 11.10 lørdag (ferje) med retur 16.45.

(Egne taxibåter kan bestilles hvis man ønsker andre returtider. Pris fra 150 - 750.-, kommer an på hvor mange man er, ring taxibåten 90804444 for forespørsel)

Priser

Opplevelsesturen på Jomfruland koster:

Voksne/pensjonister: 200.- pr. person

Barn mellom 8 og 16 år: 80.- pr. person

Barn under 8 år er gratis!

Det betales kontant eller med vipps ved ankomst/turstart        (tar ikke kort).

Båtransport/billett med ferje, eller taxibåt betales selv.

Turstart

Turen starter fra Tårnbrygga, når ferja ankommer:

Lørdag kl. 12.15

Meld deg/dere på via mail nedenfor

eller til mob. 48193380 (DNT Øitangen-Jomfrulandguiden)

Husk å skrive navnet ditt, hvor mange dere er, mobilnummer og mailadresse.

Tid

Turen passer for alle, og foregår på gode veier og stier. Selve opplevelsesturen er ca. 3 km. og tar mellom 2,5 og 3 timer, den avlsuttes i Eikeskogen. Det er toalettmuligheter og benker for små pauser underveis. Vi skal kose oss sammen, nyte Jomfruland og naturen, høre lokalhistorier og la oss overraske av Peer Gynt!

Foto: Thor Suhrke
Foto: Ruth Ellegård
Foto: Ruth Ellegård

Vil du overnatte på Øitangen denne helgen?

Da får du oppleve noe helt spesielt i Låven lørdag kl. 18!  Skuespiller Jeanne Bøe varter opp med en monolog - gøy og for aller første gang på Jomfruland! Helt gratis for de som overnatter på Øitangen (200.- for andre)

PEER GYNT med troll hjertet, en monolog med Jeanne Bøe. 

Peer Gynt er en rakker, som lyver for sin Mor Åse, flørter med damene og drikker litt for mye. Han lever livet til det fulle, men gjør en av sine livs største tabber i et bryllup, som ender med at han må rømme fra Norge. Ute i verden opplever han det meste, men savnet til Norge ligger alltid i hjertet hans. Vil han komme hjem igjen?

Monologen har vært spilt i Norge og en rekke land, som bl.a. USA, Island, Tyskland, Dubai, Sverige, England og Italia. Men nå er det Jomfruland som får besøk av selveste Peer Gynt.

Foto: Berit Hessen

Vennegjeng, gruppe eller familie?

Ta med deg venner eller familie og bestill opphold i Hovedhuset, Sjøbua eller Forvalterboligen denne helgen. Dere har hele hytta for dere selv! 

Kun deg selv eller flere?

Vil du kun leie seng eller rom, kan du gjøre det denne helgen i Låven. Nyt en oktoberhelg ytterst i havgapet! Opphold bestilles via mail direkte til oss!

Hvordan er det på Øitangen?

Sjekk ut Øitangen, se video av plassen, priser, praktisk info og bilder av hyttene! Du kan også padle kajakk, lage mat i bålpanne eller bare nyte stillhet og ro.