Sjekk ut hva som skjer på øya!

Nedover på denne siden finner du litt av det som skjer på øya - velkommen!

Noe er jo akkurat nå høst/vinterstengt, men følg med på aktivitetenes hjemmsider og facebooksider

DNT Jomfrulandguiden
Opplev øyas natur og historie med den kunnskapsrike Jomfrulandguiden, Ruth Ellegård!

Det er flott å utforske øya på egen hånd, men med egen lokal guide vil du få en ekstra flott opplevelse med mye ny kunnskap. Når du bestiller guidet tur kan den skreddersys på tid og innhold - alt ettersom hva du ønsker. 

Spisesteder på Jomfruland

Sulten og tørst?

Jomfruland byr på flere spisesteder i sesongen påske til høst! Grupper på 20 stk. eller flere kan avtale tid på Haga Kystkafè utenom sesong også! Alle restaurantene serverer litt forskjellig mat og kald, god drikke. Velg mellom pizza, nydelige blingser, burgere, supper, fisk og lokale spesialiteter!

Haga Kystkafè 

Haga Kystkafè er Kragerø kommunes eldste serveringssted og ligger idyllisk til på Tårnbryggeveien, rett ved strand og ferjeleie. Vi tilbyr 240 sitteplasser ute og 100 sitteplasser inne. Kjøkkenet har stor kapasitet og serverer hjemmelagde, herlige lunsj og middagsretter til en fornuftig pris.

Opplev intime sommerkonserter, nydelig utsikt og gode kalde drikker på øyas midtpunkt!

Mulighet for arrangementer/selskaper hele året. Ta kontakt og velkommen til Jomfruland!

Tlf. 35997787 eller 911 97 538 Epost: trond@jubel.no  

Følg Haga Kystkafè på facebook!         

Okidokk Mat & Drikke 

v/ Aasvik brygge

Med gode råvarer, smil og super service, lover vi en god opplevelse for liten og stor. Nyt deilige salater, blingser og småretter, steinovnsbakt italiensk pizza eller grillet burger med spennendene tilbehør. Vår hyggelig bar har alle rettigheter og uteservering med god oversikt over båttrafikken i Jomfrulandsrenna. Vegg-i-vegg ligger vårt bakeriutsalg der du hver morgen kan kjøpe knallferske brød og andre bakervarer. Vi har også kaker og is, smoothies og friske juicer, te, kaffe og litt godterier og brus. Glutenfri pizza og brød får du selvsagt også. Vi tilbyr take-away og kan lage blingser og smørbrød til selskaper eller arrangementer.

Telefon: 949 77 915 (sesong) 908 55 928.

Følg oss på Facebook for åpningstider

Utstillinger 

Utstillinger sommer 2021!

Det finnes en flere utstillinger på øya verdt et besøk!

Alle ligger i Tårnområdet ved Hovedveien, rett ovenfor Tårnbrygga!

Galleri Skagerak i Hovedveien 80  har også åpent i år, her anbefales det absolutt et besøk!

Inspirasjon Jomfruland

i Skolestua og Velhuset

Hyggelige og stemningsfulle salgsutstillinger av alle slag, i skolestua og Velhuset fra 25. juni til 12. august. Alle helger og høytider på vår og høst, er skolestua og den vedsideliggende lille bua full av flott kunst. Ivar Gundersen, som drifter konseptet, byr også på egne diktsamlinger inspirert av denne flotte øya ytterst i havgapet!

Ta turen innom i påsken og i helger vår og høst, da sitter Ivar Gundersen der selv, og viser frem et knippe av kunst i salgsutstillingen - verdt et besøk!


Utstillingen i fyrmesterboligen   -   Jomfrulandsutstillingen

Velkommen til Jomfrulandsutstillingen, en spennende og variert utstilling med billedkunst, skulptur, tekstil, smykker, kunsthåndverk og foto, hvor utstillerne i hovedsak er kunstnere med tilknytting til Kragerø. Vi anbefaler også et besøk i det gamle fyrtårnet og en tur innom Tårnkaféen.

Utstillingen åpner 19. juni og varer frem til midten av august. 

Åpent alle dager fra kl 11.00 – 16.00

Adresse: Hovedveien 104, Jomfruland

Arrangør er Kragerø kommune, Kulturkontoret

Aktiviteter og opplevelser

Hestesenter og besøksgård

Jomfruland hestesenter og besøksgård tilbyr oppstalling, rideundervisning og rideleirer. Vi har åpent hver dag for gårdsbesøk - her kan du bla. hilse på mange forskjellige dyreslag. Inngangspris 50 kr.

Marte Jore Gundersen Tlf 45264976, 92286550 Epost marte_jg@hotmail.com 

Følg oss på vår Hjemmeside og på Facebook


Jomfruland Turridning

Opplev vakre Jomfruland fra hesteryggen!

Bestill ridetur til deg selv, familien eller vennegjengen! Turen legges opp slik at den passer for deg/dere.

Vi tar imot bestillinger i alle helger, helligdager og ferier. Fra tidlig vår til sen høst!
Send oss en melding for bestilling, priser eller spørsmål, eller sjekk ut våre tjenester på denne siden!

Hjertelig velkommen til oss på Jomfruland!🤠

Sjarm

Jomfrulands hyggelige butikk har deilige sommerklær i silke, lin og bomull. Vi har myke gode ulljakker, skjerf og gensere for de lange norske sommerkveldene. Du finner også fine vesker og sko, puter, pledd, lykter og mye annet interiør til hus og hytte. I tillegg har vi pukket ut de aller beste gourmetproduktene du trenger til grilling eller litt kveldskos. Kom innom for tips og kjøp med noe godt til sommermaten. Vi har glutenfrie varer og flere økologiske produkter og matvarer uten tilsetningsstoffer.

Følg oss på Facebook så ser du mer av det vi tilbyr, og når vi har åpnet!


Sykkelutleie

Rett nedenfor Tårnene, øverst i Tårnbakken holder "SykkelKnut" til! Her kan du leie deg en sykkel, eller flere og oppleve denne unike øya fra sykkelsetet! Leie for timer eller dager. Sykler repareres også i nytt sykkelverksted!

Følg SykkelKnut på facebook!

Åpningstider fra ca. april til oktober. Ønskes sykkel utenom sesongen, ordnes det som oftes også, her er det selvbetjening og vipps!

Mob. +47 92426969

Jomfrulandsdagene ble avlyst i 2021, vi gleder oss til 2022, og håper alt er som normalt da.

Under vanlige forhold:

Hvert år arrangerer Jomfruland Vel Jomfrulandsdager annen helg i juli 11-16 begge dager!

Jomfruland Vel ble stiftet i 1956 og har hatt, og har, stor betydning for Jomfrulands utvikling. Foreningen består av de ca. 60 fastboende på øya, samt at de har mange Jomfrulandvenner utenifra som støttemedlemmer. 

Jomfrulandsdagene er både for store og små, går over to dager og arrangeres ved Velhuset nedenfor fyrene. Dette er som et gammeldags fesjå med dyr og aktiviteter for alle!

Eksteriørbedømming og visning av mange forskjellige hesteraser på lørdagen, små dyr og tipping på antall biter i godtepose, posekast i bøtte, pilkast, hesteskokast og mange andre aktiviteter. Salg av hjemmebakst fra kafè i Velhuset og pølser fra grill ute! Sykkelritt på idealtid, loppemarked og auksjon på søndagen. Stor basar med mange flotte gevinster!

Premieutdelinger med diplomer og vandrepokal.

Jomfrulandsløpet (avlyst pga. covid-19 situasjonen)

Tradisjonsrikt mosjonsløp:

KIF Friidrett har hvert år gleden av å kunne innby til det tradisjonelle mosjonsløpet på denne ytterste øya i Kragerø-skjærgården. Vi håper alt kan gjennomføres som normalt i 2022.

Løpet er åpent for alle, også for dem som ikke er tilsluttet noe idrettslag. Det “klassiske” Jomfrulandsløpet er 10 km langt, dvs. at det går over to runder i en 5-kilometersløype. Slik blir det lettere for publikum å følge med, samtidig som det er enklere å avvikle for oss som arrangører. I tillegg er det mulig å nøye seg med én runde, altså 5 km. 

Løpet foregår i idylliske omgivelser med grønne enger, havluft og mykt underlag.

For mer informasjon, sjekk her!


TRANSPORT

Vil du slippe å svømme til Jomfruland?

Hiv deg på ferja, hurtigbåten Perlen, bestill taxibåt eller ta egen båt utover i den herlige Kragerøskjærgården. På Tårnbrygga er det egen gjestehavn for dagsbesøk og overnatting.

Det er to ferje anløp på Jomfruland, Aasvik brygge eller Tårnbrygga. Taxibåtene kjører deg overalt. Skal du besøke DNT Øitangen går du av på Tårnbrygga (ca. 2,5 km til Øitangen nord på øya). Taxibåt kan kjøres direkte til brygga på Øitangen.

Det er egne kjøreregler for bil på Jomfruland, derfor kan du som dagsturist ikke ta med deg bilen. Som gjest på DNT-Øitangen er det bare handicapkjøring som er tilatt.


Taxibåt

Kragerø:

Ole Gundersen Taxibåt: 90 80 44 44

Aasvik Taxibåt: 90 88 48 88

Runar Larsen: 97 00 33 00

Per Haudt Taxibåt: 99 27 05 06

Valle:

Valle Taxi 40 60 40 00 (kjører også til Kragerø) 


Ferjer og hurtigbåten Perlen

Kragerø Fjordbåtselskap IKS kjører offentlig transport rundt i hele skjærgården

Ruteopplysning finner du her!  

Følg Fjordbåtselskapet på facebook   

Foto: Ruth Ellegård