Vinterferie til fjells, skogs eller sjøs

Nyt vinterlyset på DNT Øitangen.
Nyt vinterlyset på DNT Øitangen. Foto: Katrine Tellsgård

Vinterferien er rett rundt hjørnet og vi ønsker alle velkommen på våre hytter fra fjord til fjell i Telemark!

DNT Øitangen

DNT Telemark har flere åpne hytter i vinterferien - og mange av disse er fatisk helårsåpne!

DNT Øitangen, som ligger ytterst i Kragerøs havgap, er blant de helårsåpne hyttene. Dette er et trivelig hyttetun på Jomfruland, som omkranses av den frodige nasjonalparken. Her kan du både booke en seng, et rom eller en hel hytte om du vil.

Gaustatoppen Turisthytte

Den majestetsike hytta åpna 8. februar og er klare for å ta i mot vinterferiegjester. Ta turen opp på ski eller bli med Gaustatbanen opp til toppen, og nyt en herlig, rykende fersk toppvaffel når du har nådd turisthytta på 1883 moh.

Gaustatoppen Turisthytte sett fra det høyeste punktet.
Gaustatoppen Turisthytte sett fra det høyeste punktet. Foto: Preben Herregården

Fugleleiken Turisthytte

Denne ubetjente hytta finner du midt i løypenetett på Svanstul. Hytta er helårsåpen og du låser den opp med DNT-nøkkel.

Hver helg i skisesongen er det vaffelvakter på hytta lørdag og søndag mellom 10 og 16.

Det er frivillige som holder vaffelpressa i gang, og dessverre har sykdom meldt sin ankomst for vaffelvaktene denne ferien. Kan du tenke deg å steke vafler en dag eller to, og samtidig få gratis opphold på hytta? Les mer om vaffelvakt her og send oss en mail: telemark@dnt.no.

Det er mulig å booke en seng eller et rom på hytta på forhånd, men alle som tar turen innom er velkomne.

Vaffelvakter på Fugleleiken.
Vaffelvakter på Fugleleiken. Foto: Silje Tollefsen

Flekkerhytta:

Denne trivelige hytta ligger også plantet midt i Svanstuls løypenett, men her må man booke på forhånd og hente nøkkel på tursenteret i Skien. Da sikrer man til gjengjeld alltid at man har hytta for seg selv. Hytta består av to etasjer (en hyttedel i andre etasje og en aktivitetssenterdel i første etasje). Vi anbefaler derfor å booke begge etasjene om dere vil være sikre på at ingen andre tar turen samtidig.

Flekkerhytta.
Flekkerhytta. Foto: Torill Solheim

Sommerseter:

På denne trivelige seteren finner du to hytter; Stallen som du kan låse opp med DNT-nøkkelen og Foreningshytta som låses opp med spesialnøkkel du henter på tursenteret i Skien.

De to hyttene ligger et steinkast fra vannet Eiagngen og byr på både urørt natur og fine turmuligheter.

Både Stallen og Foreningshytta er ubetjente og innbyr til et riktig trivelig opphold.

Hyttekos og varme.
Hyttekos og varme. Foto: Gabor Magyari
Turglad familie foran Stallen.
Turglad familie foran Stallen. Foto: Gabor Magyari

Solumhytta:

Denne ubetjente hytta er en skikkelig perle i Luksefjell. Her får du vakker utsikt kombinert med lun hyttekos. Hytta kan låses opp med DNT-nøkkelen.

Solumhytta.
Solumhytta. Foto: Robin Johnsen