Vinteråpent på  Jomfruland!

Utsida - rett ved hyttene!
Utsida - rett ved hyttene! Foto: Rine Grinilia

Les om Rine, Randi og hunden Lucky sin herlige novembertur til Øitangen på Jomfruland!

Vinteridyll på Øitangen, Jomfruland

En høstkveld i november pakket vi sekken og satte kursen mot Kragerø. Der ble vi møtt av en ordentlig perle. Og det er helt sant, det var nemlig hurtigbåten Perlen som skulle få frakte oss ut over fjorden til vakre Jomfruland. Vi plasserte oss ved «hundebordet» siden vi hadde med oss en liten voffs på turen. Honnør til Perlen for god tilrettelegging og generelt en fin båttur! Vi takket for turen når vi ankom Tårnbrygga på Jomfruland, slo på hodelyktene våre og tok beina fatt i retning Øitangen. Vi ruslet ca. 3 km i nordlig retning.

Vel fremme kunne vi innlosjere oss på Hovedhuset, som vi skulle være så heldige å få bo i. DNT Øitangen består av hele 4 bygg, med totalt 51 sengeplasser, så det er rikelig med plass til alle. Du kan velge å leie hele plassen, et eller fler av husene eller bare en seng – det er opp til deg (og hva som er ledig, såklart). Og det beste av alt er at det er åpent for booking hele året! Så her er det bare å finne frem kalenderen og bestemme seg for når det kunne passe med et besøk. Det var nettopp det vi hadde gjort, og da falt valget på 14.-15.november. Perfekt tidspunkt! Snøen hadde lagt seg som et hvitt teppe over øya den morgenen vi reiste utover, og fremdeles lå det litt snø her og der. Når vi våknet dagen etter ble vi møtt av solskinn. Det var som en drøm og vandre langs rullesteinstrender, høre bølgesus og kjenne den friske sjølufta i ansiktet. Naturen er svært variert på Jomfruland og det er på sin plass at plassen har fått status som Nasjonalpark. Vi beveger oss videre inn i Eikeskogen, denne er kjent som «Hvitveisparadis». Her er det tett i tett med hvitveis om våren – det er litt av et syn og bør oppleves! Nå er det imidlertid noen andre som lar seg beskue, nemlig to søte rådyr som står og kikker på oss, før de tusler innover i skogen. Det er helt stille på Jomfruland nå på denne tiden av året, og man får virkelig nyte naturopplevelsene i fred og ro.

Vi passerer Friluftskirken og Saltstein på vei sørover. Det er mange hytter og hus på øya, men de fleste går nokså i ett med naturen så man legger ikke så mye merke til dem. Det er gode turmuligheter også, enten man vil gå langs «Hovedveien» som er en grusvei midt på øya, eller man ønsker å gå på vestsiden langs Jomfrulandsrenna og følge sanddynene, eller på «Utsida» på rullesteinstrendene. Alt har sin sjarm. Øya er ca. 7 km lang og 1 km bred, så selv om det er flatt så kan man få seg litt trim allikevel. Etter en flott dag med mange inntrykk gikk vi så om bord på ferga, denne gangen fra Aasvik Brygge som ligger litt lenger sør på øya. Den fraktet oss trygt tilbake til Kragerø og vi så oss meget fornøyd med en fantastisk fin tur!

Og vår konklusjon er uten tvil: på Jomfruland er det vakkert året rundt!


Turhilsen Rine og Randi Grinilia + hunden Lucky

Klikk her for å skrive tekst.

Skrevet av Ruth Ellegård 28. november 2017